Samenwerkingen

Om onze doelstellingen zo krachtig mogelijk te kunnen ondersteunen hebben wij de handen ineen geslagen met verschillende andere organisaties met vergelijkbare doelstellingen en/of aansluitende activiteiten.

Samenwerking met Erasmus MC Foundation

Wij werken nauw samen met de Muziek als Medicijn Foundation (MAM). Tijdens het concert op 2 februari 2019 in Het Concertgebouw te Amsterdam werd deze samenwerking ingeluid. Oprichter van MAM Professor dr J. Jeekel (EMC) en Professor dr. J. Bonjer (VUMC) hebben het concert op passende wijze geopend.

De Muziek als Medicijn Foundation onderschrijft de doelstelling van Stichting Raak een Snaar. Wij richten ons beiden op het verbeteren van de kwaliteit van leven door muziek. Wij willen beiden willen het gebruik van muziek tijdens periodes van genezing, herstel of verzorging stimuleren, en zijn van mening dat muziek de patiënt nooit onthouden mag worden.

Meer informatie over deze samenwerking

Chill-out muziekproductie cursus

In samenwerking met een professionele sound designer organiseren wij muziekproductie cursussen voor mensen met een ernstige aandoening of ziekte. Het doel van deze lessen en luistersessies is het bereiken van waardevolle momenten waarbij je enerzijds je ziekte even naast je neer kunt leggen en anderzijds als stimulering voor je creativiteit. Creativiteit inzetten heeft een aangetoond positief effect op de hersenen en deze positieve prikkels zijn van positive invloed op bijv. stress- en pijnklachten. Het is mogelijk om deze cursussen met een partner of begeleider te volgen.

De lessen worden zowel in Nederland als in Spanje gegeven in een professionele studio. Benieuwd of dit wat voor jou is? Neem contact met ons op voor een proefles of persoonlijk intakegesprek.

Neem contact op voor meer informatie

Filmsound Experience

Tijdens de Filmsound Experience krijg je in een ontspannen, ludieke sfeer de mogelijkheid om een soundtrack van een korte film samen te stellen. Een soundtrack bestaat uit muziek, omgevingsgeluiden en stemgeluid.

Doordat je actief bezig bent met het creëren van de diverse soundtrack-onderdelen in een humoristische setting, kan de patient even uit de wereld van artsen en ziekenhuizen ontsnappen. Bovendien werken ontspanning, humor en creativiteit stressverminderend waardoor het een positieve invloed heeft op het genezingsproces.


Data volgen voor 2020

Neem contact op voor meer informatie

Geïnteresseerd in een samenwerking met ons?

Uw project ook op deze pagina? Dat kan! Stichting Raak Een Snaar staat open voor nieuwe samenwerkingen en we zijn altijd benieuwd naar interessante initiatieven die aansluiten bij onze visie. We gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Wordt ook donateur of sponsor