Achtergrondinformatie

Bijna mijn hele leven lang heb ik al een enorme liefde voor muziek. Als jongetje van 8 jaar ben ik begonnen met het spelen van de piano. Deze passie heeft zich in de loop der jaren uitgebreid naar het componeren van muziekstukken. Vandaag de dag ontstaat de basis van mijn werk nog steeds tijdens het spelen van de piano.

Op mijn 39ste stortte mijn leven in toen ik te horen kreeg dat ik kanker had. Een heftige ervaring waar je nooit op voorbereid bent. Tijdens de zwaarste periode in mijn leven heb ik veel energie en steun uit de muziek kunnen putten.

Omdat dit mij in deze tijd zoveel heeft geholpen, wil ik met mijn muziek steun bieden aan andere mensen die op dit moment nog strijden tegen deze ziekte.

Mijn muziek als steun voor anderen

Wanneer iemand gediagnosticeerd wordt met kanker stort zijn/haar leven in. Ik ga dood. Hoe lang heb ik nog te leven? De angst om dood te gaan wordt bij velen leidend in het proces van de ziekte. Mijn eigen ervaring leerde mij echter dat het onterecht was om er vanuit te gaan dat ik het niet zou overleven. In mijn geval was het beter om op dat moment de rust op te zoeken en mij te verdiepen in de ziekte en de aanwezige opties. Door mijn herstel ben ik er persoonlijk van overtuigd geraakt dat de mogelijkheden veel verder reiken dan wat er er momenteel op medisch gebied wordt toegepast.

Deze waardevolle momenten van rust kon ik vinden in mijn eigen muziek en die van anderen. Zo ontstond het idee om een benefietconcert te organiseren met mijn eigen muziek. Naar aanleiding hiervan is de Stichting Raak een Snaar opgericht in 2018. Het voornaamste doel van de stichting is het verlenen van financiële steun aan fondsen die zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van leven met de inzet van muziek. Met o.a. dit benefietconcert wil ik ervoor zorgen dat andere lotgenoten steun uit mijn muziek kunnen halen zoals ik dat ook heb gedaan. De dag dat het concert plaatsvindt ben ik 20 jaar kankervrij en dankbaar dat ik iedere dag weer kan genieten van het leven. Dit geluk gun ik ieder ander mens.

Meer over stichting Raak een Snaar