Over ons

De stichting Raak een Snaar werd in 2018 opgericht door Dilovardus van Commenée. Dilovardus werd in 1999 gediagnosticeerd met kanker. Tijdens de zwaarste periode in zijn leven heeft hij enorm veel steun en energie kunnen putten uit de muziek. Omdat dit hem in deze tijd zoveel heeft geholpen was hij vastberaden om andere mensen steun te kunnen bieden met muziek.

Met muziek wordt alles beter

Het voornaamste doel van de stichting is het verlenen van financiële steun aan fondsen die zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van leven met de inzet van muziek. Daarnaast willen we het gebruik van muziek tijdens periodes van genezing of verzorging stimuleren.

Tevens zijn wij van mening dat iedereen in de gelegenheid moet zijn om te genieten van muziek om hier zijn/haar steun uit te kunnen putten. Daarom zetten wij ons in om het mogelijk te maken voor personen met een lichamelijke aandoening of beperking om een concert of ander muziekevenement bij te kunnen wonen.

Om deze (financiële) steun te kunnen verlenen aan de eerder genoemde doelen houdt de stichting zich bezig met organiseren van o.a. (benefiet-)concerten. Naast deze evenementen worden verschillende uiteenlopende acties georganiseerd en merchandising ingezet om fondsen te werven.

Sinds 17 mei 2018 is Stichting Raak een Snaar door de Belastingdienst aangemerkt als goedgekeurde ANBI instelling. Dit houdt in dat uw donaties (boven het drempelbedrag) fiscaal aftrekbaar zijn.

Wordt ook donateur of sponsor