Maandag 2 juli 2018 was het zo ver. De voorbereidingen voor het opnemen van de promo moesten waargemaakt worden. Partituren klaar, orkest voorbereid, geluidstechnici, Het Concertgebouw, filmcrew en fotografie en niet vergeten koffie thee en broodjes… Kortom alles geregeld en goed voorbereid.

Joost Smeets had er ook ontzettend veel zin in en dat was te merken. De musici speelde enthousiast en erg mooi, ondanks dat het voor velen een vroege maandagochtend was. Ze moesten vanuit alle windstreken uit het land komen en de eerste voorbereidingen voor bijvoorbeeld beeld en geluid vonden al om 8 uur in de ochtend plaats.

 

 

Alles klaar en ingeregeld starten maar. Vanaf de bok van de dirigent een korte intro door de componist over de Symfonie en hoe de indeling van de dag eruit zou gaan zien. Eerst repetitie in vrijetijdskleding en daarna in smoking het concert spelen.

 

 

Ongelooflijk hoe vlot de musici de muziek oppakte met de perfecte aanwijzingen van Joost. Het resultaat mag er wezen. Nu wachten op de resultaten van alle inspanningen. Ik kijk erg uit naar de presentatie van de promo.